Predsednica OOZ Radovljica

_

MARIJA HUDOVERNIK 

Marija Hudovernik, po poklicu šivilja, je doma iz Zgoše pri Begunjah na Gorenjskem. Svojega poklica se je izučila na tekstilni šoli v Kranju, nato ji je podjetje Mladi rod, prav tako iz Kranja, v katerem je bila zaposlena pet let, omogočilo šolanje na modno modelarski šolo v Mariboru. Poklicno pot je nato nadaljevala v nekdanjem podjetju Almira v Radovljici, kjer je opravljala delo modnega modelarja. 

Samostojna podjetnica je postala leta 1988. Leta 2018 je praznovala častitljiv jubilej – 30 let samostojnega delovanja. Ves čas izdeluje oblačila po meri za šport in prosti čas. Od leta 1995 do leta 2018 je imela svoje delavne prostore v Radovljici, danes pa z delom nadaljuje v svoji hiši na Zgoši. Krojaštvo, šiviljstvo in delo s strankami jo še dandanes veseli in ji izdelava novih izdelkov še danes predstavlja  izziv. Kljub temu, da bi bila lahko že upokojena, je ohranila status samostojne podjetnice. 

V Območni obrtno-podjetniški zbornici Radovljica je aktivna od leta 2000, tako v skupščini kot v upravnem odboru. V obdobju od 2014 do 2018 je bila prvič izvoljena za predsednico Upravnega odbora Območne obrtno-podjetniške zbornice Radovljica in leta 2018 ponovno, in sicer za mandat 2018-2022. Hkrati je bila v mandatnem obdobju 2018 – 2022 imenovana za članico Upravnega odbora Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.  

Ves čas je aktivno vključena v sekcijo tekstilcev pri Območni obrtno-podjetniški zbornici Radovljica in Sekcijo tekstilcev pri Obrtni zbornici Slovenije.  

Svoje delo opravlja odgovorno, predano ter s posluhom do članov zbornice. Pravi, da je v svojem poklicu ustvarila vse kar si je zadala, sedaj pa si želi čim več doprinesti tudi v podjetništvu na splošno, kar ji s svojo zagnanostjo in nepopustljivostjo v veliki meri tudi uspeva.