STROKOVNO IZOBRAŽEVANJE ZA ZAPOSLENE V ŽIVILSKI IN GOSTINSKI DEJAVNOSTI PO SISTEMU HACCP


Sekcija za gostinstvo in turizem ter Sekcija živilskih dejavnosti pri OOZ Radovljica organizirata v mesecu aprilu 2025 strokovno izobraževanje za zaposlene v živilski in gostinski dejavnosti po sistemu HACCP.

Izobraževanje bo v torek, 8. aprila 2025, ob 9.00 uri v prostorih Hotela Tripič v Bohinjski Bistrici, Triglavska cesta 13, Bohinjska Bistrica.

Delavnica je namenjena vsem, ki prihajajo v stik z živili (gostinci, trgovci, prevozniki živil, nosilci dopolnilih dejavnosti, peki, slaščičarji,….) in so se dolžni usposabljati in izobraževati s tega področja, da lahko zagotavljajo varno in neoporečno hrano za svoje kupce (XII. Poglavja Uredbe Evropskega parlamenta in Sveta (ES) št. 852/2004 o higieni živil).

Usposabljanje bo izvedla gospa Sonja Čeferin Tomaš, univ.dipl.inž.živ.teh. in bo trajalo cca. 3 ure.

Vsebina izobraževanja:

  • Dobra proizvodnja praksa;
  • Dobra higienska praksa (osebna higiena, delovna obleka, higiena rok-kdaj, kako, zakaj jih je
  • potrebno umivati,….);
  • Embalaža;
  • Zagotavljanje sledljivosti živil;
  • Lastna pridelava živil v malih količinah v živilskih obratih;
  • Dejavniki tveganja pri delu z živili;
  • Verifikacija,
  • Kultura varnosti hrane;
  • Najpogostejša neskladja ugotovljena med notranjim in inšpekcijskim nadzorom;
  • Preizkus znanja;
  • Potrdilo o udeležbi.

Vsak udeleženec dobi potrdilo o udeležbi. Cena izobraževanja na osebo znaša 40,00 EUR z DDV. Sekcija bo članom OOZ Radovljica s plačano članarino krila stroške izobraževanja za nosilce dejavnosti v višini 50 % in za zaposlene delavce v višini 25 %.

Rok za prijavo je do ponedeljka, 7. 4. 2025. Prijavite se lahko preko spletne prijavnice, na telefonski številki 04 53 20 282/ 051 421 577 ali na e-naslov: vesna.odar@ozs.si. Izobraževanje bo izvedeno le v primeru zadostnega števila prijav.

 

Predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem ter Sekcije za živilsko dejavnost pri OOZ Radovljica,

Branko Slamar, l.r.