Prvo regijsko srečanje članov sekcije čistilcev objektov je potekalo v Radovljici


Sekcija čistilcev objektov pri OZS si prizadeva združiti tako člane kot nečlane, ki delujejo v tej panogi. Prvo regijsko srečanje sekcije je potekalo v torek, 4. junija 2024 na Gorenjskem, na sedežu OOZ Radovljica.

Uvodoma je udeležence pozdravil Aleš Metelko, predsednik sekcije čistilcev objektov OZS. Poudaril je, da so redna in kakovostna srečanja, za podjetja izjemno pomembna, saj tako pridobivajo nova znanja in gradijo nove vezi. Dodal je tudi, da se lahko člani sekcije v primeru težav ali potreb po pomoči obrnejo neposredno na sekcijo preko e-pošte (alma.mocilnikar@ozs.si) ali telefona (01 58 30 829).

Nina Ličar iz Svetovalnega centra OZS je predstavila novosti in spremembe zakona o delovnih razmerjih, vodenje evidenc na področju dela in socialne varnosti ter Pravilnik o zagotavljanju varnosti in zdravja delavcev pri ročnem premeščanju bremen.

V nadaljevanju programa je g. Janez Prosen, iz podjetja PROSEN COM d.o.o. predstavil, kako pomembno je razumevanje materialov, predvsem kaj je potrebno vedeti, preden naročite premaz različnih površin. Na praktični primerih, je prikazal tudi možne zaplete in kako jih lahko rešite.

Srečanje so zaključili v prijetnem vzdušju ob lokalnih dobrotah, kar je dodatno okrepilo sodelovanje med udeleženci. To srečanje ni bilo zgolj priložnost za izmenjavo znanja in izkušenj, temveč tudi za vzpostavitev novih prijateljstev in povezav, ki nas bodo še naprej podpirale pri naših prizadevanjih.

Povzetek članka, ki je bil objavljen v Obrtniku avtorice Alme Močilnikar